Sök

Våra verksamheter

Älska Gud - Älska människor - Dela livet

En församling för alla generationer

6G0A7827

Barn & familj

Som församling vill vi stödja barn och föräldrar i att skapa en andlig grund i livet. Vi vill också vara till hjälp och leda dem till en personlig relation med Gud genom Jesus Kristus.

428395520_3872667872965840_4670300100631223792_n

Youth

Youth är en mötesplats för ungdomar i Södertälje. Vi är övertygade om att Gud har kallat varje ungdom att få leva med ett hopp och en framtid.

6G0A5057

Daglediga

Läs mer om våra dagledigträffar och annat som rör dig som också är dagledig!

6G0A4776

För alla

Läs mer om våra gudstjänster och hur du kan vara med och engagera dig.

Humlan2

Humlan

Humlan ligger runt hörnet på Nedre Torekällgatan 16. På bottenvåningen finns församlingens sociala center som varje vecka serverar mat, och fika och hjälper många behövande i Södertälje.

6G0A5081

Hemgrupper

En smågrupp är ett perfekt sätt att bli en del av gemenskapen i församlingen. Vi delar gemenskapen i smågruppen för att växa i vår tro, att vårda varandra och våra relationer.

Affisch - Gul

Alpha

Alphakursen är till för alla som vill fundera och reflektera kring livet och dess mening. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, lyssna och dela sina tankar.

Skärmbild 2024-04-19 205731

Nå ut

Läs mer vårt missionsarbete, Second hand till hjälp, LP-RIA Järna och julkassen.

Engagera dig

Volontär

Vill du vara med och engagera dig?
Kul tycker vi! Bibeln beskriver församlingen som en kropp där varje del har en uppgift och är viktig, och därför är vi övertygade om att du har något att ge. Denna sida finns till för dig som vill komma med och engagera dig – vara volontär.

Inom varje område listas de uppgifter där du kan få vara med och göra en insats. Sidan uppdateras kontinuerligt så kika gärna in då och då.

Frågor och svar

Barnkyrkan (3-12 år) träffas parallellt med gudstjänsten och består av storsamling, undervisning i grupper och olika aktiviteter.
Söndagar: 11:00- ca.12:30 (samling för ledare: 9:30)

Du är välkommen att höra av dig till info@sodertaljepingst.se för mer information.

Sången och musiken är i första hand en viktig del av vår församlings gudstjänstliv. Syftet med sången och musiken är att hjälpa församlingen att tillbe Gud.

Är du sångare och/eller musiker och vill bidra med din gåva i församlingen och vara med och tjäna tillsammans med andra i team?

Hör av dig till info@sodertaljepingst.se för mer information.

Just nu har vi tio servicegrupper som arbetar med tre olika områden: värdskap, städning och fika.

Varje grupp har en huvudansvarig och grupper som samordnar och fördelar arbetet. Vill du vara med och hjälpa till i en grupp kontakta info@sodertaljepingst.se  för mer information.

YOUTH (fr 13 år och uppåt)*
Vill du vara med och hjälpa till i Youth!
Youth är församlingens ungdomsarbete och träffas varje fredag kl. 19:30- ca. 23:00. Vi behöver ledare som vill vara med ungdomar och hjälpa till med varierande uppgifter, beroende på program och innehåll.

Du är välkommen att höra av dig till info@sodertaljepingst.se för mer information.

I samband med våra gudstjänster använder vi oss av en del teknik, främst inom ljud, ljus och bild. Din uppgift är att på ett engagerat sätt förbereda och ansvara för att tekniken fungerar under våra gudstjänster. Du kan välja något av områden av ljud/ljus/bild, men självklart finnas med i samtliga.

När det gäller teknik är det bra med förkunskaper men framförallt ett brinnande intresse för att lära sig och utvecklas inom området.

Vill du vara med och hjälpa till med tekniken i kyrkan kontakta info@sodertaljepingst.se

Event kan röra sig om större arrangemang, konferenser, fester och sådant som inte sker regelbundet i vår församling. Här vill vi bygga upp en kontaktbank med dig som visar intresse att vara med och hjälpa till. Du blir kontaktad med förfrågan utifrån lämplighet och kompetens beroende på events innehåll.

Vill du hjälpa till med församlingens event kontakta andreas.ardenfors@sodertaljepingst.se

Vår församling har en hemsida, gör regelbundna programblad och finns på Instagram och Facebook. Vi producerar också en del andra material som t.ex affischer och publikationer.

Vi söker dig som kan hjälpa till regelbundet eller vid punktinsatser. Vi vill ännu mer utveckla vårt sätt att kommunicera genom media som t.ex film, podcast, foto, hemsida med mera.

Vill du hjälpa till med media i församlingen kontakta andreas.ardenfors@sodertaljepingst.se

Vi drömmer om att vår församling och våra gudstjänster ska vara tillgängliga och öppna för alla. En viktig del för att det ska bli så är att man förstår vad som sägs. Vi söker dig som kan tolka våra gudstjänster. Främst arabiska och engelska, men även gärna teckenspråk. Detta områden är under uppbyggnad, men vi söker dig som vill vara med och göra detta möjligt.

Vill du hjälpa till kontakta info@sodertaljepingst.se.

Sociala centret är en mötesplats som är öppen tre dagar i veckan, tisdag-torsdag 10:00-13:00. Vi bjuder på fika och vissa dagar lagad mat. Två dagar per vecka hämtar vi mat hos tre Willysbutiker som vi sedan delar ut till behövande.

Uppgifterna varierar och kan handla om att: fixa fika/mat, samtala med människor om livet och tron, vara chaufför och hämta mat på Willys samt vara med och packa matkassar för utdelning.

Vill du hjälpa till i sociala centret kontakta helen.lindjaktlund@sodertaljepingst.se eller veronica.ericson@sodertaljepingst.se

Det finns även behov av volontärer i våra övriga verksamheter.

SHTH – Second Hand till Hjälp
Second hand butiken håller öppet på tisdag. onsdag och torsdag kl 10.00-18.00 samt lördag kl 10.00-14.00.”

Du som vill arbeta som volontär är välkommen att hjälpa till med att ta emot varor, sortera, prismärka och skylta i butiken. Andra viktiga uppgifter är att stå i kassan och hjälpa kunderna till rätta i butiken. Du som har möjlighet kan arbeta i butik och på lager under vardagarna eller ingå i en grupp som har ansvar för butiken var fjärde lördag.

Kontakta info@shth.se

Lp/Ria i Järna
LP Ria är en social träffpunkt i fräscha lokaler centralt belägna i Järna som med undantag av sommarmånaderna har öppet måndag – fredag kl. 09 – 13 och lördagar 10-13. 

Vi erbjuder våra gäster en lugn och skön gemenskap med samtal och trivsel där människor med behov kan få hjälp. Uppgifterna varierar beroende på vad du känner för exempelvis servering, samtal och vara medmänniska. Mer information finns under rubriken Verksamheter/LP Ria Järna.

Kontakta vår föreståndare Gunilla Israelsson om du vill hjälpa till på LP Ria!

Telefon: 08-551 740 28.
gunilla.israelsson23@gmail.com

För vissa uppgifter kan det vara positivt om du gjort något liknande innan, men det är inte ett krav. Din villighet kommer att räcka långt. Alla kan hjälpa till med något!

Det beror helt på uppgiften. Inom varje uppgift finns information om hur ofta din insats behövs så kan du se om det passar dig.

Vem som är ansvarig kontaktperson står inom varje uppgift. Skicka ett mejl och anmäl ditt intresse.
Hittar du inte den som du tror är ansvarig för just det du känner för så maila:
info@sodertaljepingst.se